YER:İskenderun Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonu
TARİH: 29-12-2018
KATILIMCILAR
DERNEK, VAKIF VE GİRİŞİMLER
1/ Arap Der Bşk. (Ahmet Keleş)
2/ İsk. Ecz. Tek. Der. Bşk. (Cemal Çelik)
3/ İsk. Atatürkçü Düş. Der. BŞK. (Fahrettin Turhaner)
4/ Yaren YARDIM Gönüllüleri Der. Bşk. (Musa Özdemir)
5/ Hatay İnsani Yardım Der. (Beyazıt Yılmaz)
6/ İsk. Çiçekçiler Der. BŞK. (Musa Gündoğdu)
7/ İsk. Memursen TEM. (Ömer Kabaklı)
8/ İsk. Cemevi BŞK. (Halil İbrahim Ayaz)
9/ / Marder Bşk. YR. (Mahmut Eser)
SENDİKALAR
1/ Bem-Bir-Sen (Ercan Yılmaz )
KANAAT ÖNDERİ VE AKADAMİSYENLAR
KATILAN MİLLETVEKİLLERİ
BELEDİYE BAŞKANLARI
MESAJ YOLLAYANLAR
İsk. AK PARTİ
GÖZLEMCİLER :
İZLEYİCİLER
MEDYA: Veysel CINCIK İsk. Gzt. Cem. BŞK. , Diyap Atar Vatan Gzt., Rızkallah Terbiyeli İskenderun Gazetesi, Hilmi Diken gazeteci
MODERATÖR: Gönül Gümgüm
KONULAR
GENEL KONU: "2023 Eğitim Viztonu”
YEREL KONU: “İskenderun Limanına inen anguslar”
KONUŞMACILAR:
1- Veysel Cıncık İskenderun Gazeteciler Cemiyet BŞK.
Eğitimde günümüzde internet bilinçli kullanımını öğretmediğimiz sürece, çocuklarımızı büyük tehlikeler beklemektedir. Rtk tarafından engellenmelidir. İnternet yayıncılığı ön plandadır. İnternet yayıncılığı konusunda büyük önlemler alınmalıdır. Basınımız her kesimin sesidir. Bizim zamanımızda öğrencinin ve ailelerin saygısı vardı. Aile çok önemli. Öğretmen hak ettiği değeri görmüyor. En küçük şikâyette öğretmen suçlanıyor. Öğrenciye bir şey söylenmiyor.
Musa Gündoğdu İsk. Çiçekçiler Der. Bşk.
Çocuklarımız büyürken çocukluklarını yaşamıyorlar. 16-17 yaşına gelinceye kadar sınavlarla uğraşıyorlar. İki tip öğrenci var. En iyiler ve en kötüler. En iyi olabilmek için çocukluğunu ve ergenliğini derslere veriyorlar. Doktor, mühendis vs. olanlar iş bulamıyor ve boşta geziyorlar. Dersleri iyi olmayan çocuklarımız yeteneklerine göre mesleklere yönlendirilmelidir. Çocuklarımızın yapabileceği işlere göre yetiştirebilsek, başarı kazanırız. Eğitim sisteminin her iki yılda bir değişmemesi, bizim aklımız yetmezken çocuklarımızın hiç yetmez. Eğitim sistemimiz kalıcı ve uzun vadeli olmalıdır.
2- Beyazıt Yılmaz Hatay İnsani Yardım Der.
Eğitim alanı geniş kapsamlı olmalıdır. Deniz kenarında yaşıyoruz çocuklarımız yüzme bilmiyor. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamıyoruz. Meslek lisesi mezunları okudukları dalda uygulama bilmiyor. Torna mezunu tornacılıktan anlamıyor. Teoriyi pratiğe uygulamıyor eğitim sistemimiz. Sosyal medya kontrol altında tutulmalı. Çocuklarımızı sosyal medyadan koruyamıyoruz. İngilizce öğretmeni gramer dışında bir şey bilmiyor. İngilizce konuşamıyor. Eğitimin içinde uygulamalı sosyal etkinlikler olmalı. Özellikle öğretmenlerimizin ciddi bir eğitimden geçmesi lazım. Eskiye nazaran öğretmenlerimiz yetersiz kalmakta. Deneme tahtası değil eğitim. Hergelen eğitim sistemini değiştiriyor.
3- Cemal Çelik İsk. Ecz. Der. Bşk.
Önce eğitim sisteminin değişmesi lazım. Bir ülkenin eğitim sistemi zayıfsa o ülkenin toparlanması mümkün değildir. Son on yılda bakıyoruz, bir Milli Eğitim bakanı, bir başka bakan olmuş aynı şahıs. Milli Eğitim Bakanın eğitim içinden gelmesi lazım. Başında milli olan bakanlıkların siyaset dışından gelmesi lazım. 2023 eğitim vizyonunun uygulanması gidişata bağlı. Şu anı düzeltirsek 2023 altyapısı oluşur.
4- Musa Özdemir Yaren Yardım Gönüllüleri Bşk.
Çocuk sürekli sınavların içinde kalıyor. Anne, babadan kopuyor. Çocuklar sürekli buhran içinde. Anne, babalar bunları görüyor bunlarla baş etmekte zorlanıyorlar. Sınava hazırlanan çocuklar anti depresan ilaçlar kullanıyor. Psikiyatride ağırlıklı çocuklar tedavi oluyor. Rahatlatıcı anti depresan ilaçlar yaygın. Eğitimimizin sosyal ağırlıklı olması lazım. Fen ve teknolojiye önem veriliyor. Öncelikli insani vasıfların ağırlık basması lazım. Vicdan, sevgi, saygı, adalet, hak kavramlarının verilmesi lazım. Eğitimin ücretsiz olması lazım. Eğitime bütçeden büyük pay ayrılması lazım. Bağış adı altında veliden para alınması lazım. Öğretmenden müdür olmaması lazım. İsletme mezunlarının müdür olması lazım. Öğretmen eğitim için yetiştiriliyor. İdarecilik vasıfları farklıdır.
5- İGC Başkanı Veysel Cıncık, kurdukları angus komisyonunun çalışmaları sonucu bazı kazanımlar elde edildiğini ifade ederek; “Bu konuda Limak yetkilileri hayvan boşaltma bölümünü 1’den 3’e çıkardılar ve daha hızlı olmasını sağladılar. Angus konusunda Limak’ın hiçbir kusuru yok. Bakanlık emirlerine uymak zorundalar. Kokunun yayılmaması için de ellerinden geleni yaptıklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.