YER: Bodrum Belediye Nikah Salonu
TARİH: 3 Aralık 2016
KONUKLAR:
Milletvekilleri ve STK temsilcileri
KATILIMCILAR
DERNEK, VAKIF VE GİRİŞİMLER
1 /Baro İlçe temsilcisi Av. Ercan Tatar
2/ Bodrum Fizikçiler Platformu (Osman Cavit İyigün)
3/ Bodrum Demokratik Anayasa Platformu (Güngör Sezgün)
4/Bodrum Ortakent Platformu( Halis Açacak)
5/ Bodrum Adanalılar Derneği(Sevim Gergin)
6/Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Elif Aykaç
7/Bodrum Ziraatçılar derneği(Süleyman Tümen)
MESLEK ODALARI
Yok
SENDİKALAR
Yok
KANAAT ÖNDERİ VE BİREYLER
yok
GOZLEMCİLER
1/ Fikriye Duru(MHP)
2/Nihat Gençosman(HDP)
3/Adil Ülgen(AKP)
KATILAN MİLLETVEKİLLERİ
yok
BELEDİYE BAŞKANLARI
yok
MESAJ YOLLAYANLAR
Mesaj yollayan olmadı.
DİĞER KATILIMCILAR
Çeşitli sivil kuruluşlardan ve halktan toplam 14 izleyici/gözlemci katıldı.
MEDYA
1 / Kent Tv Hamdi Yörür
2/ Bodrumca Aytül Derici
3/Arena Gazetesi Kadir Sevindik
MODERATÖR
Ayhan ongun – Gazeteci – Bodrum kMM Girişimcisi
KONULAR;
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ;NEREDEN NEREYE?
KONUŞMACILAR:
HALİS AÇACAK:
AB Türkiye’yi bir Pazar gibi görüyor. Avrupaya orta direk gerekiyor. Bizim bu ekonomik yapımızla Avrupa >Birliğine katılmamız mümkün değil.
ERCAN TATAR(Av. Baro)
Her ne kadar sosyal ve ekonomik bir örgütlenme olsa da Avrupa Birliğinin en temel özelliği kültürel bir birlik olmasıdır. O yüzden Türkiye’nin bu kültürel yapısıyla Avrupa Birliğine kabul edilmesini beklemek hayal olur.
NİHAT GENÇOSMAN(HDP)
Duygu ve kültür olarak Avrupa’dan çok geri olduğumuz için onlarda bizden umudu kesti.Ekonomik ilişkiler güçlense de entegrasyonda zorlanıyoruz. Ancak her şeye rağmen sivil toplum ve siyasi partiler olarak AB hedefinden vazgeçmemeliyiz.
SÜLEYMAN TÜMEN(Ziraatçılar Derneği)
1940 dan bu yana Türkiye ABD nin bir kasabası gibi.İnsanlar ötekileştirildi. Toplum eski heyecanını yitirdi.Sivil toplum ve hükümet ne kadar bu konuda çaba gösterse de her iki tarafın işine geleceği için bu iş askıda kalır.
SEVİM GERGİN(BADER)
Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarının nezdinde hem güçlü, hem suçlu. Öncelikle hükümetin bu yaklaşımdan vazgeçmesi gerekir.
FİKRİYE DURU(MHP)
Avrupa Birliğinin aynı zamanda bir Hristiyan kulübü olduğunu göz ardı etmemek gerekir. O yüzden Türkiye ne yaparsa yapsın Avrupa >Birliğine kabul edilmesini mümkün görmüyorum.
GÜNGÖR SEZGUN(BDDP)
Aslında tüm zorluklarına ve engellemeler karşın Türkiye’nin AB hedefinden vazgeçmemesi gerekir. Amaç Avrupa Birliğine girmek değil, asıl önemli olan Avrupa standartlarında demokratik hak ve özgürlüklere sahip olmaktır.
ADİL ÜLGEN(AKP)
Yaklaşık yarım asırdır Türkiye iyi niyetle üzerine düşen vazifelerini, yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen AB iki yüzlü tavrını sürdürmektedir. Ülkemizde bir darbe girişimi oldu, AB ülkelerinin tavrını gördük. Bizim AB ‘ye değil Avrupanın asıl bize ihtiyacı vardır. Kenid gücümüzün farkında olmalıyız.
ERCAN TATAR(Baro)
Avrupa Birliğine girme amacı, Avrupa ülkelerine yaranmak için değil elbet. Karşılıklı çıkarlarımız vardır. Türkiye nin tezelden yönetim biçimini ve sistemini gözden geçirmesi gerekir. Hedef Avrupa Birliği ya da başka uluslar arası bir örgüt değil, kendi demokrasimizi nasıl güçlendireceğimiz olmalıdır. AB’nin bize en büyük katkısı Avrupa Konseyine bağlı örgütler vasıtasıyla hukuksal anlamda haklarımızı arama imkanı vermesidir.