YER: Oasis AVM Toplantı salonu
TARİH: 13 Kasım 2018 2018
KONUKLAR:
Milletvekilleri ve STK temsilcileri
KATILIMCILAR
DERNEK, VAKIF VE GİRİŞİMLER
1/ Karya(Taner Uysal)
2/ Bodrum Adanalılar Derneği( Ayşen Soydan)
3/ Sivil Değişim Derneği (Güngör Sezgün)
4/ Bodrum Demokratik Düşünce Platformu(Gültekin Ulusoy)
5/ Rana Hanım(Bodrum Kent Konseyi-Kadın Meclisi)
MESLEK ODALARI
1/ Deniz Ticaret Odası(Etem Öztürk)
2/ Mimarlar Odası(Mehmet Görman)
GOZLEMCİLER
1/ Recai Seymen(CHP )
2/ Mustafa Bayer(AK Parti İlçe Yön..)
3/ Mehmet Polat(HDP)
KATILAN MİLLETVEKİLLERİ
yok
BELEDİYE BAŞKANLARI
yok
MESAJ YOLLAYANLAR
MEDYA
1/ Kent Tv Hamdi Yörür
2/ Aktif Haber(Rezzan Şebin)
3/ Arena Gazetesi Kadir Sevindik
MODERATÖR
Ayhan ongun – Gazeteci – Bodrum kMM Girişimcisi
KONULAR;
HUKUK VE SİYASETİN AF’LA İMTİHANI- NASIL BİR BELEDİYE İSTİYORUZ.
RECAİ SEYMEN(Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı-CHP):
Yaklaşık 5 yıldır CHP İlçe başkanlığı yaptım, 7 adet seçim çalışmasını yönettim. Yaklaşan yerel seçimlerde de var olan bilgi birikimi ve deneyimimi kullanmak üzere Belediye Başkanlığına talip oldum. Bodrum’u ve sorunlarını çok iyi biliyorum, projelerimiz hazır, Bodrum’u hak ettiği yere getirmeye kararlıyız.
MEHMET GÖRMAN:
Bodrum’un kangren haline gelmiş çöp sorunu var. Her gelen bir dolu vaatlerde bulunmasına karşın çözülemeyen bu sorunu siz nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz.
MEHMET POLAT:
Çarpık kentleşme ve imar planına aykırı yapılara izin verilmemesi gerekiyor. Bodrum, yalnız Bodrumlulara bırakılmayacak kadar önemli ve değerli bir kenttir. Bu vizyona uygun bir belediye başkanı istiyoruz.
GÜNGÖR TOPALOĞLU:
Dünyanın hiçbir yerinde bu güneşi, bu denizi, havayı bulamazsınız. Barselona türü tarih ve kültür turizmini önceleyen bir belediyecilik yapılmalıdır. Sosyal belediyecilik uygulanmalı, şeffaflık ön planda tutulmalıdır.
ADİL ÜLGEN:
Bodrum’un tarihi, kültürel ve turistik değerlerini koruyan gözeten ve geliştiren çağdaş bir belediye olmalı. Turizm; kültür, tarih ve inanç turizmi dahil olmak üzere bir yıla yayılacak şekilde planlanmalı, proje odaklı çalışma yapılmalıdır.
R. ALİ PELTEK:
Engellilere ve dezavantajlı gruplara yönelik bir yaşamın ayrıntıları projelendirilmelidir.Sahillerimiz, koylarımız tüm halkın kullanımına açılmalıdır.
HALİS AÇACAK:
Sahilde parasız denize girmek istiyoruz. Asayiş ve temizliğe önem verilmeli, çözüm masaları daha iyi çalışmalı, vatandaş mağdur edilmemelidir.
ENGİN KARATAŞ:
Halkçı bir belediyecilik, halkın sorunlarına duyarlı yöneticiler istiyoruz. Bu kentin hemşerilerinden mağdur olan kamu görevlilerine sahip çıkılmasını bekliyoruz.
AYŞEN SOYDAN:
Affa kesinlikle karşıyım. Şahsa karşı işlenmiş suçları devlet affedemez. Devlet ancak fikir suçlularını affedebilir.
GÜLTEKİN ULUSOY:
Karşıyım, ceza suçla orantılı olmalı. Cezaların caydırıcı olması gerekir. Kanunlar ihtiyaçtan doğar, şu aşamada affın bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
MUSTAFA ALİ ÇOTURA:
Her suç bizi yönetenlerin eksikliğinden meydana gelir. Suçu önlemek yerine insanları potansiyel suçlu gibi gören bir anlayış var.
RANA HANIM:
Siyasilere af getirilebilir. Mafyacıların, kaçakçıların, uyuşturucu tacirlerinin affedilmesine kesinlikle karşıyım. Devletin böyle bir tasarrufu olamaz.
ALİ PELTEK:
Af sosyolojik bir gerçekliktir. Bir beklenti yarattığınız takdirde toplumsal kargaşaya neden olabileceği gibi amacına da uygun düşmeyebilir.
MUSTAFA AKKUŞ:
Suça ceza verilmeli, mevcut anayasa değişmeden bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. Aftan önce anayasayı konuşmamız gerekir.
ADİL ÜLGEN:
Bir çok konuda olduğu gibi ne yazık ki, bu konuda da muhataplar yanlış konum alıyorlar. Örneğin, özgürlükten, çağdaş demokrasiden yana olması gereken solcular, salt AK Parti karşıtlığı üzerinden bu anayasayı savunuyorlar.
HALİS AÇACAK:
Cezaevinden hiç çıkmaması gereken insanlar olduğu gibi haksız yere hapis yatan insanlar da var.Aftan önce cezaevinden çıkacak insanların rehabilitasyonu, iş ve barınma sorunlarının çözümüne yönelik politikalar geliştirilmelidir.
NECLA AKIŞ: Düşünce suçlularının dışında affa karşıyım.