YER: MÜSİAD
TARİH: 11.04. 2015
KATILIMCILAR
DERNEK, VAKIF VE GİRİŞİMLER
1 / Akıncılar Derneği ( Mehmet Ertuğrul – 2. Başkan )
2 / Harekata Azadiya İslami ( M. Atik Okuyucu – İl Temsilcisi )
3 / İpekyolu Yardımlaşma Derneği ( Abdulkerim Avanoz – Başkan )
4 / Tüm İşçi Emeklileri Derneği ( Mehmet Kayabaş – Başkan)
5 / YADER ( Salih Çetin – Genel Başkan )
6 / Emlakçılar Derneği ( Mehmet Kıran – Başkan )
7 / Goncalar Solmasın Derneği ( Hacı Ormanoğlu– Yön. Kur. Bşk. )
8 / Gökdere Yardımlaşma Derneği ( Selahattin Gürgöze – Başkan )
9 / Arıcak Derneği ( Abdulkadir Ünal – Başkan )
10 / Palu Derneği ( Muhittin Karabulut – Yönetim K. Ü )
11 / Şavaklılar Derneği ( Naim Doğan )
MESLEK ODALARI
SENDİKALAR
1 / Eğitim Bir Sen ( Mehmet Okur – Başkan Vekili )
2 / Toç Bir Sen ( İbrahim Yeşilorman – Başkan )
3 / Genç Memur Sen ( Vural Baygeldi – Yönetim K. Ü. )
KANAAT ÖNDERİ VE BİREYLER
Abdullah Ataş ( Gökdere Derneği )
GÖZLEMCİLER
Siracettin Sarı ( Hak- Par İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı )
KATILAN MİLLETVEKİLLERİ
Katılım Olmadı
BELEDİYE BAŞKANLARI
Katılım Olmadı.
MESAJ YOLLAYANLAR
DİĞER KATILIMCILAR
MEDYA
Kanal Fırat
Kanal 23
Kanal E
MODERATÖR
Ercan Sözüer ( TkMM Girişimcisi )
KONULAR
GENEL KONU: Siyasi partilerin seçim beyannameleri, temsil; yaklaşan seçimlerde güvenlik ve şeffaflık.
KONUŞULANLAR
1 / Atik Okuyucu: Türkiye’ de siyasi partiler yasası ve seçim yasası değişmediği sürece hiçbir zaman demokratik bir seçim yapılacağına inanmıyorum. Genel seçimlerde herhangi bir önseçim olmaması büyük bir eksikliktir. Parti başkanları tabanlarına adeta bir amigo görevi vermişlerdir ve sadece alkışlamakla görevlidirler. Yapılan temayül yoklamaları da hiçbir zaman dikkate alınamamıştır ve sadece sembolik olarak yapılmaktadır. Ak Parti’ nin yoklamasında kimlerin çok oy aldığı herkesin malumudur. Yine CHP 41 ilde önseçim yaptı ancak yine de kontenjanlarını kullanıp vekil adaylarını belirlediler. Ben hiçbir partinin demokratik bir ön seçim yaptığına inanmıyorum. Yereldeki vatandaş ne yaparsa yapsın, kimi isterse istesin, aday belirleme, parti genel başkanlarının iki dudağı arasındadır. Kriter de; sorgulamayan, muhalefet etmeyen ve mecliste parmak kaldırıp indiren bir vekil profilidir. Halk tarafından sevilen ve kendisini mecliste temsil etmesini isteyen birini Ankara’ ya göndermesi vatandaşın elinde değildir. Bir önceki seçim yoklamasında ve bu yılki delege ve stk temayül yoklamalarında hep iyi sonuçlar almış aday adayı iş kadınımızın Elazığ’ a faydalı olacağına inanıyordum ancak temayül sonuçlarına saygı duyulmaması kabul edilemez.
2 / Hacı Ormanoğlu: Öncelikle bir tatil gününüzü buraya ayırdığınız için sizleri kutluyorum. Bu memleketin babayiğit insanları burada ve her ay burada olmaya da devam edeceğiz. Bilinmelidir ki buradakiler gerçekten memleketini ve insanını seven insanlardır. Bizlerin derdi bu memlekete bir şeyler verip, projeler sunmaktır.
Tabii ki seçimler olacak ancak gelin biz yeni bir şeyler konuşalım ve yeni Türkiye’ de yeni bir sayfa açalım. Şahısları ve kişileri bırakıp projeler üretelim. Küçük kafalar şahısları büyük kafalar ise projeleri konuşur. Bizler stk lar olarak adaylara ne gibi projeler sunup sonuç alabiliriz bunun hesabını yapmalıyız. Seçimler elbette şeffaf olmalı ve elbette adaylar seçim masraflarını beyan etmelidirler. Bir şu israfa dikkatinizi çekmek istiyorum. Zaman israfı olsun, mal israfı olsun kabul edilemez. Adeta dünyayı kurtaracağız gibi masraflar yapılıyor, oysa bu harcanan paralarla bir fabrika yapılır ve yüzlerce gencimize ekmek kapısı olabilirdi. Maalesef Avrupa’da ki seçim sistemini yakalayamadık. Adaylar çıksın ekranlarda ne söyleyeceklerse söylesinler, bunun gazetesi var interneti var. Sokaklardaki bu rezalete ve kirliliğe gerçekten gerek var mı, bunu iyi düşünmeliyiz.
Bu temayül yoklamalarında stk ların çağrılması oldukça güzeldi, en azından birbirimizi tanıdık ve kaynaştık. Bu tür stk toplantılarının daha sık yapılması ve ilimizdeki sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunulması gerekir diye düşünüyorum.
3 / Abdulkerim Avanoz: 7 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını dilerken, bu seçim sistemini de şiddetle kınıyorum. Demokratik seçim sisteminin gereği neyse, o yönde yasalar çıkarılmalı ve halkın vekilini seçmesi sağlanmalıdır. Her dönemde kim genel başkana yakınsa aday gösteriliyor ve bizler de oy vermek durumunda kalıyoruz. Tabii ki içlerinde değerli insanlar var, bizler bunlara saygı duyarız ancak bu seçim sistemini de doğru bulmamız doğru değildir. Ön seçimse ön seçim, aksi takdirde ne gerekiyorsa yapılmalı ve şeffaf bir şekilde seçimler gerçekleştirilmelidir. Rüşvet ve benzeri şeylerin olmaması için gerekli tedbirler alınmalı, paralı kişilerin kendilerine taraftar çekmeleri önlenmelidir. Öte yandan halkı gerçekten temsil edebilecek ve birikimli bir aday vardır ancak buna fırsat verilmeyebiliyor. İnsanlarla dalga geçer gibi bir seçim sistemi olmaz ve olmamalıdır. Halkın iradesine saygı duyulmalı ve adaylar bu şekilde belirlenmelidir.
4 / Selahattin Gürgöze: Yüzlerce hatta binlerce insanın katıldığı STK’ lara yapılan temayül yoklamasının tamamen bir kandırmacadan ibaret olması canımızı çok ama çok sıktı. Madem bizler önemseniyor gibi görünüyorsak yoklamanın sonucunu da bilmemiz gerekirdi. Toplumun aynası olan STK ların hiçbir öneminin olmadığını bir kez daha gördük. Aday gösterilen arkadaşlar gerçekten iyi olabilir ancak halkın sesine kulak verilmediğini hepiniz takdir edersiniz. Madem bu insanlar bir şekilde aday gösterildi, bize düşen onların faaliyetlerinin takipçisi olmak, sadece seçimden seçime bizleri hatırlamamalarını dile getirmek olmalıdır. Diyalogu elden bırakmamalıyız çünkü; Bizler Gökdereliler ve çevresindeki on köyün kara ve demir yolu Beyhan barajının yapımı dolayısıyla gasp edilmiş bulunmaktadır. Bu demektir ki en az kırk bin insanın mağduriyeti söz konusudur. Bizler dernek yönetimi ve on köyün muhtarı olarak, ilgili bakanla ve başbakanla görüştük ancak hep oyalandık ve bu mağduriyet hala devam etmektedir. Bu dönemde mevcut vekillerimizin birlikte hareket etmemesi ve sesimizi duymaması sorunumuzun devam etmesine sebep olmuştur. Demek istediğim odur ki bundan sonraki vekillerimiz birlik olsunlar ve yetim kalmış Elazığ’a sahip çıksınlar.
Milletvekillerinin mal varlıklarının açıklanması ve şeffaf olması büyük önem taşımaktadır çünkü bazı insanların kul hakkını bilmemelerine ve yetim malına el uzattıklarına hepimiz şahit olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte hep iletişim halinde oluruz, çünkü maalesef bugüne kadar küçük millet meclisi toplantılarında vekilleri aramızda göremedik. Yani hiç mi ayda birkaç saatlerini bizlere ayıramıyorlar, Ankara’ nın hiç mi bu toplantılardan haberi yok. Oysa bizler hayırlı işler için her ay bir araya geliyoruz ancak bizi temsil edenleri bu hayırlı işlerde aramızda görememek bizleri üzmektedir.
5 / Muhittin Karabulut: Bence biraz fazla karamsar bir tablo çizdik, o kadar da kötü bir durumda değiliz. Sivil toplum örgütleri çok önemlidir ve bu yoklama da bizlere verilen önemin bir sonucudur. Bizler de üzerimize düşeni yaptık ve bunun sonucunda aday adayları farklı süzgeçlerden de geçerek bugüne kadar geldik. Şimdi bize düşen ise belirlenen adayları ekranların karşısında kötülemek değil, onların takipçisi olmak ve ilimize ve ülkemize iş yaptırmak olmalıdır. Adaylar belirlendikten sonra ekranlara çıkıp onlara hakaret ve küfür etmekten daha ayıp bir şey olamaz. Bunu şiddetle kınıyorum. Bunu yapanlarda şehirde belli bir konumda olan insanlardır. Halbuki bu ilin ekonomik kalkınmaya ihtiyacı var, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmaya ihtiyacı var ve bunu yapacak olan da bu aday arkadaşlardır. Ülkemizde güzel şeyler olduğunu da kabul edelim. Avrupa bile artık eskisi gibi değil, bunu hepiniz biliyorsunuz. Evet; özgürlükçü olalım ancak bunu kardeşçe yapalım, oysa şimdi herkes kin kusuyor.
6 /: Mehmet Ertuğrul: STK temayülü yapıldığı zaman birçoğumuz biliyorduk ki sonuçları pek dikkate alınmayacak. O zaman şunu sormak isterim; peki biz neden gittik? Hadi diyelim davet edildik, bizler de gittik ve oyumuzu kullandık. Peki neden şimdi şikayet ediyoruz. Ancak bizler üzerimize düşeni yaptık. Elbette ki sonuçların şeffaf bir şekilde açıklanması çok daha güzel olurdu ancak her şeye rağmen olan olmuştur.
7 / Salih Çetin: Milletvekili aday adaylığı sürecinde nasıl seçileceği ve nasıl aday gösterileceği kanunlarda da partilerde de bellidir. Bu 2011 seçimlerinde de böyleydi. Tabii ki bizler memleketine hizmet edecek olan insanların ilk sıralarda yer almasını isteriz. Ancak aday adayları başvurularını yaptıkları zaman parlamenter sistemde ve siyasi partiler yasasında prosedürün nasıl olduklarını biliyorlardı. Dolayısıyla bazı insanların aday gösterilmedikleri için tv kanalları vasıtasıyla algı operasyonlarıyla insanların kişiliklerine, maneviyatına ve değerlerine saldırıyı ben şahsen doğru bulmuyorum. Aynı şekilde HDP’ nin de barajı aşamazsak ortalığı yakıp yıkarız mantığı doğru olmadığı gibi MHP’ nin: biz iktidar olamazsak çok farklı şeyler olacak diyerek halkı tehdit etmesi de doğru değildir. Değil 2002 den, 1923 den bu yana STK’ ların dikkate alınması bir kazanımdır.
Ben ayrıca parlamenter sistemin ülkemiz için uygun olmadığını ve başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçim beyannameleri ne kadar açıklanırsa açıklansın, sonuçta herkes icraata bakmaktadır. Açık ve net olarak söyleyeyim ben iktidar partisinin adaylarını nitelik olarak destekliyorum. Seçim sonucunu kestirmek zor ancak sonuç ne olursa olsun, ben Elazığ’ a daha iyi hizmet edeceklerini düşünüyorum. Seçim beyannamesinin notere tasdik edilerek değil de, halkın karşısına çıkıp söylenerek yapılmasından yanayım aksi takdirde bu demektir ki; ben kendi sözüme güvenmiyorum o yüzden gidip noterden tasdik etme gereği duydum.
8 / Mehmet Kayabaş: Tarihte ilk defa STK’ lara temayül yoklaması yapılması gerçekten güzel bir gelişme oldu. Ancak bir kriter getirilmemiş olması bence bir eksiklikti. Zar zor yönetimini oluşturmuş bir dernekle, binlerce üyesi olan bir derneğin aynı şekilde oy kullanması adil olmadı diye düşünüyorum. Elazığ’ ın derdini ve derneğinin sorumluluğunu bilenler şu anda burada oldukları gibi o gün de oradaydılar. Ancak memleketten haberi olmayan, derdiyle dertlenmeyenler de oradaydılar. Mevcut dönemdeki vekillerimiz seçilip meclise gittikten sonra hiç biri bir gün derneğimize gelip de derdiniz, sıkıntınız ne diye sormadılar. Umarım yeni seçilecek vekillerimiz bunu yapmazlar. Ayrıca bugün burada hiçbir vekil adayımızın olmamasına da gerçekten üzüldüm.
9 / Naim Doğan: Gönül isterdi ki stk mensupları temayül yoklamasında kullanmış oldukları oyların sonucunu öğrenebilseydiler. Ben şahsen parti genel merkezlerinin bu temayül yoklamalarını bilinçli olarak yaptıklarını düşünüyorum. Mevcut adaylar iyi de olabilir doğrusu ben pek tanımıyorum ancak yapılan temayül yoklamasında isimlerinin çıktığını düşünmüyorum. Temayül sonuçlarının açıklanmaması ve genel merkezde tutulması, seçilen milletvekillerinin davranışları doğrultusunda kendisine karşı kullanılabileceğini düşünüyorum. Şahsen ben kendim de partinin kendisine oy veriyorum, adaylara değil ve halkın çoğu da bu şekilde oy kullanmaktadır. Ayrıca televizyonlarda adaylara hakaret edilmesini doğru bulmuyorum, bir insanın nereli olduğundan çok, o ile ne kattı önemlidir. Yoksa biz buralı olan milletvekillerini de çok gördük.
10 / Abdullah Ataş: Adayların davet edildiği bu toplantıya gelirken büyük bir şevkle geldik ancak adaylardan katılım olmaması şevkimizi yitirmemize sebep oldu. Çünkü gerçekten söyleyecek çok sözümüz vardı. Ben temayül yoklamalarının amacına uygun olarak yapıldığını düşünmüyorum, şayet amaca uygun yapılmış olsaydı açıklanmaması için hiçbir sebep yoktu. Bundan dolayı kafalardaki soru işaretlerini gidermemektedir. Ben adayların mal varlıklarını açıklama konusuna girmek bile istemiyorum, çünkü sonuçta bir şey değişmeyecektir. Mal varlıklarıyla uğraşmak yerine projelerini ve verimliliklerini düşünmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Başkanımın dile getirdiği gibi Beyhan 1 barajının yapılması köylerimizi büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakmıştır. Gönül isterki bir stk nın mağduriyetine diğer stk lar da duyarlılık göstersin, birbirlerinin dertleriyle dertlensinler.
11 / Abdulkadir Ünal: Arıcak dernek başkanı olarak benim için hiçbir dernek Arıcak derneğinden daha üstün değildir. Birkaç kişiye üç beş kuruş para verilip Arıcaklılar adına konuşturuluyor. Şayet insanların maddi yönden sıkıntıları varsa ve birileri çıkıp bu durumu kullanıyorsa ben böyle bir milletvekili istemiyorum. Aday adayları içerisinde benim yaptığım liste, sıralama hariç dörtte dört tutmuştur ve bunların haricinde ben hiç kimseyi listeme almadığım gibi, adını bile telafuz etmedim. Burada birtakım insanlar maddi yönden güçlü diye, Elazığ’ da ki tüm problemlerini görmezden gelip elindeki medya gücünü kullanarak kendilerini ön plana çıkarmaları kabul edilemez bir durumdur.
Ben partilerin temayül yoklamaları yaptırmalarını doğru buluyorum ama sonuçlarının açıklanmaması bir eksiklikti ancak takdir genel merkezlerindir bu da bizim sorunumuz değildir. STK’ ların çağrılması olumlu bir gelişmedir ancak bence de bazı kriterler konulmalıydı. Sanırım biraz ani gelişen bir durum olduğu için bunu yapacak zamanları olmadı. Birde mevcut dört vekilin, il başkanının ve MKYK üyesi aday adayının temayüle neden koyulmadığını merak ettim doğrusu. Ancak şundan eminim ki bir gün olsun bu toplantılarımıza katılmayan mevcut milletvekillerimizden hiç biri o temayül yoklamasından çıkamayacaktı. Milletvekillerinin mal varlıklarının açıklanması konusunu pek önemsemiyorum çünkü herkes zaten bildiğini yapmaya devam edecektir. Siyasi partiler yasasının kesinlikle değişmesinden yanayım. Memurların da özgürce siyaset yapmasından yanayım. Kamu işçisi aday adayı olduğunda maaşından bir şey kaybetmezken aynı şeyi memurlar için söylemek çok zor ve burada ciddi bir mağduriyet söz konusudur.
12 / İbrahim Yeşilorman: Eksikliklere rağmen temayül yoklamasını olumlu buluyorum. STK’ lara gelip fikirlerinin sorulması iyi bir şey tabii ancak noksanlıkların da zaman içerisinde giderilmesini umuyorum. Mesela binlerce üyesi olan bir stk ile, onlarca üyesi olan bir cami derneğinin temsiliyeti tartışılır. Aday adaylarının kendilerini mağdur göstermeleri doğru değildir, sonuçta aday gösterimi genel merkezlerin takdiridir buna saygı duymak lazım. Kendimizi doğrunun merkezinde görmek ne kadar doğrudur bu tartışılır, herkesin kendine göre bir takım eksiklikleri muhakkak vardır. Hangi aday adayına sorsanız ben mağdur edildim demektedir. Yeri geldiği zaman düşünceler ifade edilir ve gerekirse tepkiler ortaya koyulur. Sonuç olarak ilk defa sivil toplum kuruluşlarına temayül yapılmasını takdirle karşılıyorum. İlerisi için umut vaat etmektedir. Mevcut adaylar belki herkesin içine sinmeyebilir ancak bu yukarının takdiridir. Sonuçta birlikte çalışacakları arkadaşlarını mutlaka belirli kriterleri göz önüne alarak belirlemişlerdir. Buna saygı duymak gerekir.
Bence gündeme alınması gereken konulardan biri de şu andaki medyanın durumudur, çünkü medya biraz satıldı gibi geliyor bana. Parayı verenin borazanını çalmasını etik bulmuyorum. Bu konuda ilkeli olunması gerekir.
13 / Mehmet Okur: Burada bizim birlikteliğimiz, bir araya gelip konuşmamız, tartışmamız ve sesimizi duyurmamız oldukça önemli. Çok değerli fikirler var ve genelde dertlerimiz ortak. Şeyh Edebali nin bir sözü var ‘‘ insanı yaşat ki devlet yaşasın ’’. Bu sözden yola çıkarak devletin vatandaşına değer vermesi önemlidir. Yapılan yoklamalar da bize değer verildiğinin bir göstergesidir. Partiler oy alabilmek için millete gidilmesi gerektiğini anladılar ve birçok farklı yöntemle bunu gerçekleştirdiler. Tabi bunun ne derece dikkate alındığı, kurnazlık yapılıp yapılmadığı ve aday adayları arasındaki ahlaki olmayan yarışın sorgulanması gerekir. Sonuçta birileri aday gösterildi, bizim önümüze bakmamız lazım, aday gösterileni desteklemek lazım. Hangi partiden olduğunun bir önemi yok, çünkü bu bir hizmet alanıdır ve bu noktadan değerlendirmek gerekir. Seçim demokrasinin düğünüdür diye düşünüyoruz. Bu açıdan bakarsak seçimlerde abartılı harcamalardan karşıyız. Adayların mal varlıklarının açıklanması şeffaflık bakımından önemli ancak öte yandan milletin vekiline güven duymadığının da göstergesidir. İnşallah ileriki dönemlerde bu güveni tesis edecek faaliyetler içerisine girerler. Bence vekillerin kim olduğu değil, hangi ilkelere sahip olduğu önemlidir. Giderek büyüyen ülkemizde gelir dağılımının daha da adil olması taraftarıyız. Dürüst ve samimi bir siyaset her şeyden önemlidir. Parti başkanı önemlidir ancak adaylar sadece parti başkanı ve parti genel merkeziyle belirlenmemelidir. Karşılıklı uzlaşı şeklinde milletinde fikri alınmalıdır diye düşünüyorum. Parti başkanına ve genel merkezine köle olan bir milletvekili istemiyoruz. Aynı zamanda milletin de sesini duyan bir milletvekili istiyoruz.
14 / Vural Baygeldi: Hemen herkes yapılan temayülden muzdarip. Yapılan yoklamanın sonuçları her ne kadar açıklanmasa da, dışarıya sızan bilgilere göre önde olan insanlar var. Doğru veya yanlış, bu insanlar tercih edildiyse neden aday gösterilmediler. Bu konuda bizim kimleri sorgulamamız gerekiyor. Bence burada önemli olan odur. Tüm stk ların davet edilmesini olumlu karşılıyorum, yelpaze ne kadar geniş tutulursa o kadar iyidir. Bu memlekette sadece elit insanlar yaşamıyor; sokakları temizleyen insanlar da yaşıyor, ayakkabı boyayan insanlar da yaşamaktadır.
15 / Siracettin Sarı: Türkiye’ deki seçim arenasına baktığımızda baştan beri adaletsiz olduğu çok açıktır. İster görsel basına, ister yazılı basına bakın Türkiye’ de sadece dört tane parti seçime giriyormuş gibi davranmaktadırlar. Sanki başka halkı temsil eden başka parti yok ve bu halka başka hiç kimse bir şey sunmuyor da varsa yoksa dört partiden bahsediliyor. Bu algı seçim öncesinden yaratıldı ve halen de devam etmektedir. Az önce izlediğimiz kMM’ nin sunumunda bile aynı algı vardır. YSK’ nın son açıklamasına göre 19 parti seçime girecektir ve bunlardan biri de listenin üçüncü sırasında yer alan Hak Par’ dır. Bizim partimiz şu anda 12 yıllık bir partidir ve ilk olarak bir genel seçime giriyor. Taban olarak belki çok fazla geniş değiliz ve çok fazla sesimizi duyuramamışızdır ama niceliğe bakıyor, sayısal üstünlüğe bakıyor, kimse projelere ve hedeflere bakmamaktadır. Sizlerinde ifade ettiği gibi; birileri bir yere gelmemişse kıyamet kopmuş demektir. Demek ki burada koltuk sevdası ön plana çıkıyor, çıkar meselesi ön plana çıkıyor ve bir yerlerden bir koyup üç alma anlayışı ön plana çıkıyor. Aslında politika bu olmamalı. Türkiye’ de siyaset projeler ve hedefler doğrultusunda yürümediği için hep tökezliyoruz. Elazığ’ da bir partiden 64 kişi gidip aday adayı olduğunda sadece dört kişinin aday olacağını bilmiyorlarmıydı. Bu konudaki beklentileri neydi acaba. Bu parti olarak çok ta bizim sorunumuz değil ama doğru ve dürüst bir yaklaşım, yakışık bir üslup gerçekten çok önemlidir. Türkiye’ de şu anda eşit olmayan bir yarış var; birileri hazineden olabildiğince yardım alırken ve bunla seçim kampanyasını yürütürken öte yandan diğer partiler bu işin dışında tutulmaktadırlar. Bu şartlarda bu yarış sürdürülemez. Diğer taraftan yüzde on barajı başlı başına bir adaletsizliktir. Bugün bu adaletsizlik dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Bize göre baraj haksız bir uygulamadır ve başkalarının önüne engel çıkarma çabasıdır. Baraj tamamen ortadan kaldırılmalıdır, bu yapılamıyorsa bile en azından yüzde iki ve ya yüzde üçe çekilmelidir. Seçim sistemi bu ülkede başlı başına bir sorundur ve biz tüm bunları bile bile seçime giriyoruz. Bizim amacımız sadece meclise kapağı atmak değildir. Bizim amacımız toplumsal bir algı yaratmak, olumlu bir algı yaratmak ve plan ve hedeflerimizi halka götürmektir.
ÖNERİLER
ORTAK SONUÇ
DEĞERLENDİRME
İLETİŞİM
SİVİL TOPLUM İLE
80 den fazla sivil toplum örgütüne E-Mail, SMS ve sözlü olarak haber verildi.
MİLLETVEKİLLERİ İLE
Adaylarını açıklayan 5 partiye ve belediye başkanına E-Mail ve SMS atılarak toplantı hatırlatıldı.
MEDYA İLE
İldeki neredeyse tüm yazılı ve görsel basın davet edildi üç tv kanalı katıldı.
KATILIMCILARLA
SONUÇLAR
DEĞERLENDİREN KİŞİ
Ercan Sözüer / Elazığ kMM Girişimcisi